Om 2020

Jag jobbar numera som verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet i Kalmar (50%). Det handlar om att sprida och stötta folkbildning via föreningar, studiecirklar, arrangemang m m. Tjänsten har tagit mycket energi och fokus så därför har firman fått komma i andra hand. Firman är fortfarande igång men på halvfart. Under februari-mars och september-oktober gör jag en del fruktträdsbeskärningar. I övrigt gör jag även en del rådgivningar och föreläsningar vid olika tillfällen under året, övrig verksamhet ligger på is. Ber om ursäkt för sena eller uteblivna svar på mail och telefon men att vara engagerad anställd, driva firma, vara pappa och hinna vila och ha lite fritid mellan varven gör att tiden oftast försvinner iväg.

Jag är med och arrangerar Kalmar Trädgårdsdag tillsammans med Kalmar Trädgårdsförening och Trädgårdsamatörerna Ö-STA. Vi drog igång detta projekt under 2019 och evenemanget återkommer 30 maj, 2020, läs mer under länken:
Kalmar Trädgårdsdag 2020, Skälbyträdgården, Kalmar
https://www.studieframjandet.se/kalmartradgardsdag2020

Jag har även dragit igång ett konst- och kulturrelaterat trädgårdsarrangemang som återkommer igen 13 september, 2020 i samband med Höst på Skälby, hör av er om ni vill vara med, läs mer under länken:
Arts, Plants, Sound & People 2020, Skälbyträdgården, Kalmar
https://www.studieframjandet.se/APSP2020

Söndag 28 juni, 2020 är det även Tusen Trädgårdar som Studiefrämjandet är en del av, läs mer om detta under länken:
https://www.studieframjandet.se/tusentradgardar2020

Apropå Skälbyträdgården i Kalmar. Jag har varit delaktig i ursprungsgestaltningen och involverad från och till under åren på olika sätt. Trädgården är numera en del i Studiefrämjandets verksamhetsutvecklingsområden. Idén med trädgården är att den kan bidra till att skapa ett tillgängligt grönt rum för aktiviteter, bildning, skapande, kontemplation och personlig utveckling. Vill ni hålla i aktiviteter/arrangemang i trädgården eller ansvara för en odlingslåda så hör gärna av er till mig på min Studiefrämjandet-mail: johan.hedman@studieframjandet.se 

Bilder och växtlista från Skälbyträdgården:
Skälbyträdgården, Kalmar

 

Ha det fint, hoppas på ett givande nytt år!

Vänliga hälsningar, Trädgårdsmästare Johan Hedman

 

 

 tradgardsjohan©2014


tradgardsjohan © 2010-2020 Kalmar