FÖRELÄSNING / FÖREDRAG / KURS

Johan har hållit en tvådagarskurs om trädvård och allmän trädgårdskunskap för våra kolonister. Gamla rävar som trodde de kunde nåt, fick en del att fundera på och de som inte var så sturska, gick därifrån med ett leende på läpparna redo att ta sig an sina täppor med nya friska krafter. Johans teoretiska och praktiska genomgångar är kryddade med humor och en avväpnande rättframhet och visar upp en stor yrkeskunskap, som han med glädje delar med sig av. 

Thomas Lundberg, Kalmar Södra Koloniträdgårdsförening 2016

En kylig aprilkväll samlades vi till medlemsmöte i Kalmar Trädgårdsförening, i nya Skälbyträdgården. Sakkunnig och vår ciceron är Trädgårdsmästare Johan Hedman. Vi får en kunnig och mycket engagerad genomgång i växtkännedom av träd och buskar. Lagom frusna drog vi oss (27 medlemmar) mot växthuset med väntande kaffe o bulle. Inne hade Johan riggat för föreläsning och bildvisning i stora ämnet växtkomposition! 

Till text och bild talade Johan med stort engagemang och kunskap till en nyfiken och frågvis skara entusiaster i en och en halv timma. Kylan började krypa på och vi kände oss alla ”välmatade” och nöjda. En toppenkväll med riktigt bra innehåll!

Vi hoppas få lyssna till dig fler gånger i vår förening!
Tusen tack Johan!

Liselotte Hellström, Ordförande Kalmar Trädgårdsförening 2017Stort tack för en trevlig och verklighetsnära föreläsning. Både jag och eleverna var nöjda och du gav dem flera kloka tankar och erfarenheter som de tar med sig från dagen.

Karin Borgenvall, Projektledare Arbetsmarknadsutbildningar
Hushållningssällskapet / Ingelstadgymnasiet 

Elever: …Johan kom med tydlig och realistisk information om trädgårdsbranschen och hur det är att starta eget trädgårdsföretag, rekommenderar starkt! Mvh Marcus & George


Ex på föreläsningsteman jag gnatat om under åren:

–  Trädbeskärning & Trädvård
–  Växtkomposition – Grundläggande nycklar till förståelse
–  Att ”missförstå” trädgårdsbranschen lite bättre – Arbetsområden, arbetsmoment,  yrkestitlar, vidareutbildning m m (skola/utbildning)
–  Att starta eget inom trädgårdsbranschen (skola/utbildning)
–  Arga Trädgårdsmästaren Tipsar – Life-hacks i trädgården
–  Beskärning av prydnadsbuskar i trädgården
Ps. Hoppas få tid att sätta ihop något mer trädbaserat för alla oss trädnördar, kanske:
– Lär känna dina stadsträd och deras betydelse
– Plantera mera träd – Genomgång av ett gäng odlingsvärda, spännande och vackra träd

Ps. Endel har kanske snappat upp att jag haft Trädföreläsningar/Trädskådningar i Ståthållarparken som skett i Studiefrämjandets regi under 2021-22. Vet inte riktigt hur det blir under 2023 då min deltidstjänst håller på att ändras men dyker det upp några nya trädskådningstillfällen så blir det troligtvis framåt sommaren/sensommaren.


tradgardsjohan © 2011-2023 Kalmar