FÖRELÄSNING / FÖREDRAG / KURS

Johan har hållit en tvådagarskurs om trädvård och allmän trädgårdskunskap för våra kolonister. Gamla rävar som trodde de kunde nåt, fick en del att fundera på och de som inte var så sturska, gick därifrån med ett leende på läpparna redo att ta sig an sina täppor med nya friska krafter. Johans teoretiska och praktiska genomgångar är kryddade med humor och en avväpnande rättframhet och visar upp en stor yrkeskunskap, som han med glädje delar med sig av. 

Thomas Lundberg, Kalmar Södra Koloniträdgårdsförening 2016

En kylig aprilkväll samlades vi till medlemsmöte i Kalmar Trädgårdsförening, i nya Skälbyträdgården. Sakkunnig och vår ciceron är Trädgårdsmästare Johan Hedman. Vi får en kunnig och mycket engagerad genomgång i växtkännedom av träd och buskar. Lagom frusna drog vi oss (27 medlemmar) mot växthuset med väntande kaffe o bulle. Inne hade Johan riggat för föreläsning och bildvisning i stora ämnet växtkomposition! 

Till text och bild talade Johan med stort engagemang och kunskap till en nyfiken och frågvis skara entusiaster i en och en halv timma. Kylan började krypa på och vi kände oss alla ”välmatade” och nöjda. En toppenkväll med riktigt bra innehåll!

Vi hoppas få lyssna till dig fler gånger i vår förening!
Tusen tack Johan!

Liselotte Hellström, Ordförande Kalmar Trädgårdsförening 2017Stort tack för en trevlig och verklighetsnära föreläsning. Både jag och eleverna var nöjda och du gav dem flera kloka tankar och erfarenheter som de tar med sig från dagen.

Karin Borgenvall, Projektledare Arbetsmarknadsutbildningar
Hushållningssällskapet / Ingelstadgymnasiet 


Ex på föreläsningsteman:

–  Trädbeskärning & Trädvård
–  Växtkomposition – Grundläggande nycklar till förståelse
–  Att ”missförstå” trädgårdsbranschen lite bättre – Arbetsområden, arbetsmoment,  yrkestitlar, vidareutbildning m m (skola/utbildning)
–  Att starta eget inom trädgårdsbranschen (skola/utbildning)
–  Grundläggande trädgårdsförståelse – Life-hacks i trädgården
–  Beskärning av prydnadsbuskar i trädgården

Skola & utbildningssituationer:

Jag erbjuder specialinriktade pedagogiska föreläsningar. Hör av er så kan vi diskutera om jag kan vara till hjälp och vad som är lämpligt för det aktuella behovet.

Elever säger: …Johan kom med tydlig och realistisk information om trädgårdsbranschen och hur det är att starta eget trädgårdsföretag, rekommenderar starkt! Mvh Marcus & Georgetradgardsjohan © 2010-2020 Kalmar