FÖRELÄSNING / FÖREDRAG / KURS

Johan har hållit en tvådagarskurs om trädvård och allmän trädgårdskunskap för våra kolonister. Gamla rävar som trodde de kunde nåt, fick en del att fundera på och de som inte var så sturska, gick därifrån med ett leende på läpparna redo att ta sig an sina täppor med nya friska krafter. Johans teoretiska och praktiska genomgångar är kryddade med humor och en avväpnande rättframhet och visar upp en stor yrkeskunskap, som han med glädje delar med sig av. 

Thomas Lundberg
Kalmar Södra Koloniträdgårdsförening

En kylig aprilkväll samlades vi till medlemsmöte i Kalmar Trädgårdsförening, i nya Skälbyträdgården. Sakkunnig och vår ciceron är Trädgårdsmästare Johan Hedman. Vi får en kunnig och mycket engagerad genomgång i växtkännedom av träd och buskar. Lagom frusna drog vi oss (27 medlemmar) mot växthuset med väntande kaffe o bulle. Inne hade Johan riggat för föreläsning och bildvisning i stora ämnet växtkomposition! 

Till text och bild talade Johan med stort engagemang och kunskap till en nyfiken och frågvis skara entusiaster i en och en halv timma. Kylan började krypa på och vi kände oss alla ”välmatade” och nöjda. En toppenkväll med riktigt bra innehåll!

Vi hoppas få lyssna till dig fler gånger i vår förening!
Tusen tack Johan!

Liselotte Hellström, Ordförande Kalmar TrädgårdsföreningStort tack för en trevlig och verklighetsnära föreläsning. Både jag och eleverna var nöjda och du gav dem flera kloka tankar och erfarenheter som de tar med sig från dagen.

Karin Borgenvall, Projektledare Arbetsmarknadsutbildningar
Hushållningssällskapet / Ingelstadgymnasiet 


Föreläsningsteman:

–  Växtkomposition – Grundläggande nycklar till förståelse
–  Arga trädgårdsmästaren predikar: Om grundläggande trädgårdsförståelse
–  Trädbeskärning & trädvård i trädgården
–  Beskärning av buskar i trädgården
–  Att ”missförstå” trädgårdsbranschen lite bättre: Att starta eget, företagande, arbetsområden inom branschen, yrkestitlar m m

Skola & utbildningssituationer:

Jag erbjuder specialinriktade pedagogiska föreläsningar. Hör av er så kan vi diskutera om jag kan vara till hjälp och vad som är lämpligt för den aktuella situationen.

Specifika föreläsningsteman:

– Att ”missförstå” trädgårdsbranschen lite bättre: Att starta eget, företagande, arbetsområden inom branschen, yrkestitlar m m (ca 2-3 timmar)

Elever säger: …Johan kom med tydlig och realistisk information om hur det är att starta eget trädgårdsföretag, rekommenderar starkt! Mvh Marcus & George


Övrig info:

En uppskattad kursvariant på Kalmar Södra Koloniområde var en kombination av föreläsning och därefter rundvandring i området för att på plats kunna agera ”bollplank” och svara på frågor och funderingar i deltagarnas egna kolonilotter.tradgardsjohan © 2010-2020 Kalmar